Den Flygande bokrullens
          och Klezmer-musikens historia.
Gruppens musik - samplade
          stycken ur gruppens repertoar.
Bilder på gruppenInplanerade framträdanden.


Här
           kan du kontakta oss.


There is also an English version of this page.s.

facebook

youtube

Spotify

cdbaby


matti (at) denflygandebokrullen (dot) nu

Telefon: +46739466303


Den Flygande Bokrullen - klezmer och partymusik nära dig

 Se Bokrullen spela klezmer live 2019. Kolla in spelningar!

 

 

 

Senaste skivan "Shuff!" svänger friskt!

Är du smart och vill ha Den Flygande Bokrullens nyhetsbrev? Skicka ett mejl till lars@denflygandebokrullen.nu  Skriv bara "nyhetsbrev" i ämnesraden.


Sagt om Den Flygande Bokrullen:

"Klezmerski dynamit", Teatr NN, Lublin, Polen

"Starkstrom aus Schweden", Fürther Nachrichten, Tyskland

Den Flygande Bokrullen spelar huvudsakligen klezmermusik. Det som idag kallas klezmer är musik som framfördes av judiska spelmän i Öst- och Centraleuropa fram till 2:a världskriget. Klezmermusiken har influerats starkt av bland annat Östeuropeisk folkmusik och romsk musik. När många Östeuropeiska judarna flydde till USA i slutet på 1800-talet och början av 1900-talet och tog med sig musiken påverkades den dessutom så småningom av amerikansk populärmusik, jazzen. Det är musiken från den här tiden (tidigt 1900-tal) DFB låter sig inspireras av. Under den här tiden i USA gjordes nämligen de bästa inspelningarna som finns med klezmermusik överhuvudtaget. Men det bör också nämnas att gruppen spelar annat än klezmer. Många av låtarna har grekiskt ursprung och det finns låtar från Turkiet och andra låtar som kommer från romsk tradition. Dessutom har Bokrullen alltid gjort sina egna låtar, som väl närmast kan ses som inspirerade av en blandning av allt det här.

Den Flygande Bokrullen har släppt fem plattor på skivbolaget Arko Records. Första skivan, Den Flygande Bokrullen, släpptes 1996 och den andra, "20th Century Klezmer", 1998. År 2000 kom "Electronic EP".   Tarrschwein, den tredje fullängdsskivan, släpptes 2002. Och den fjärde fullängdaren Shuff! kom 2007.

Vill du köpa Bokrullens musik digitalt? Låtarna finns på I-tunes, Amazon och CD-baby.